Telefonfri vigsel

Varför bröllopsgästerna gärna vill fota vigseln

Har du varit på en vigsel på sistone? Då fick du helt säkert uppleva att många gäster ville ta kort på brudparet med sina mobiltelefoner. Kanske använde till och med någon enstaka gäst sin läsplatta som kamera. Det är inte att undra på varför nära och kära vill fota det vackra paret på deras stora dag. Särskilt inte när det dessutom blivit så lätt för vem som helst att göra det. Och det är inte heller svårt att förstå resonnemanget till varför man vill fota vigseln: Om man nu har för vana att fota med sin mobiltelefon och lägga ut bilder i sociala medier, ja då är ju verkligen en vigsel ett bra tillfälle. Men det finns många goda skäl till varför bröllopsgäster borde låta bli sina mobiler just under vigseln.

Varför bröllopsgästerna borde låta bli

Du som läser det här planerar kanske just nu ditt eget bröllop. Har du funderat på möjligheten att ha en telefonfri vigsel? Tänk om ni skulle uppmana gästerna att helt enkelt låta bli sina mobiltelefoner en stund? Det finns fördelar för alla inblandade i detta – en riktig win-win-situation!

  • En telefonfri vigsel är bra för själva bröllopet. Det sänder en signal: “Den här dagen är inte en vilken som helst dag. Det här är en särskild dag som är viktig för oss. Just den här dagen vill vi att ni ska få umgås med oss och med varandra (inte med era telefoner).”
  • En telefonfri vigsel är bra för er som ska gifta er. Ni får se gästernas ansikten, istället för deras telefoner framför deras ansikten.
  • En telefonfri vigsel är bra för era gäster: Dom får se sina kära som dom har kommit för att se när dom säger sitt ja till varandra. Utan en skärm emellan. Dessutom kan det finnas många som tycker det är skönt att bli tillsagda att låta bli mobilen en stund.
  • En telefonfri vigsel är bra för era bröllopsbilder: I bakgrunden på bröllopsfotografens bilder kommer ni inte se gästerna fullt upptagna med sina mobiler. I bakgrunden på dessa bilder kommer ni istället få se era nära och kära som lever i nuet.

Tror du att gästerna kommer bli irriterade när de blir tillsagda att låta bli mobilen under vigseln? Visst finns det en risk att någon enstaka gäst tycker så. Men kom ihåg att detta är er dag. Inte gästernas dag. Och de allra, allra flesta kommer respektera ert beslut och uppskatta att ni bryr er om att det här blir en rolig dag för alla. Och vem vet – kanske en telefonfri vigsel även kan leda till att era gäster låter bli sina mobiler resten av bröllopsdagen mer än vad de ville gjort annars?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.