Frågor & svar

Vad är viktigast att tänka på när vi ska välja bröllopsfotograf?

Prio #1 är att ni verkligen tycker om bilderna. I fotovärlden brukar vi kalla det för “bildstil” eller “bildspråk”. Så ifall ni verkligen gillar hur bilderna ser ut, så är det viktigaste i box! Sedan är personkemi också viktigt och därför erbjuder jag alltid ett videomöte innan en eventuell bokning för att ta reda på om det känns helt rätt – både för er och för mig.

Varför borde vi investera i bröllopsbilder?

Alla andra kostnader som ni lägger på bröllopet får ni glädje av under själva bröllopsdagen. Bröllopsbilderna kommer ni däremot få glädje av under många år framåt. Och bröllopsbilderna har inte bara ett symbolvärde. Jag tror väldigt starkt på att bröllopsbilder rentav kan ha en stärkande förmåga i ett förhållande. Att stanna upp och betrakta kärleken mellan er två är något som kan stärka den kärleken.

Hur mycket kostar det?

Jag erbjuder ett heldagspaket (28 000 kr), ett halvdagspaket (18 000 kr) och ett porträtt & vigselpaket (12 000 kr). Bokar ni ett heldagspaket får ni välja fritt när ni vill att jag ska börja och sluta. Halvdagspaketet rymmer ca 5-6 fototimmar, tillräckligt med tid att föreviga förberedelser, first look, vigsel, porträtt och mingel. Kostnader för resa och övernattning kan tillkomma – beroende på resesträckan och ifall övernattning behövs.

Vad innehåller paketen? Erbjuder du förstoringar och album?

I samtliga paket ingår alla högupplösta bildfiler i ett USB och i ett webbaserat bildgalleri. I galleriet kan ni se en slideshow, bläddra genom, favoritmarkera och ladda ner era bilder. Därifrån kan ni också beställa förstoringar, album och andra fotoprodukter direkt från galleriet hem till brevlådan.

Hur många bilder får vi?

Först av allt: För mig är kvalitet viktigare än kvantitet. Och när det gäller bildantalet så är det omöjligt att lova något exakt. Bildantalet varierar från bröllop till bröllop, eftersom ingen bröllopsdag är den andra lik. Det är även beroende på vilket paket ni beställer. Ju större del av dagen, ju större bildmängd. För ett halvdagspaket bruker bildmängden bli något mellan 200-300 bilder. Så om ni beställer ett heldagspaket blir det förmodligen mer än så, och beställer ni ett porträtt & vigselpaket kan det bli mindre än så.

När får vi våra bilder?

Ni får era bilder senast 2 månader efter bröllopet, men det går oftast snabbare än så.

Hur bokar vi dig?

Börja med att kontakta mig, så tar vi det därifrån. Bokningsprocessen inkluderar sedan att vi har ett möte (videosamtal eller telefonsamtal) innan bokning, att vi skriver under ett kontrakt och att ni betalar 50% av uppdragsbeloppet i en första faktura. (De resterande 50% faktureras efter bröllopet.)

Fotar du bara i Norrland?

Eftersom jag befinner mig i Norrland är det naturligt att jag fotar mest i Norrland. Men om du som läser detta ska gifta dig i en annan del av landet (eller i ett annat land) och är väldigt övertygad om att jag är helt rätt fotograf för er så tveka inte med att höra av dig. I Sverige har jag tidigare rest iväg till bröllop i Dalsland. Jag har också fotat en hel del i Norge där jag är uppvuxen och började min verksamhet som fotograf.


Har du en fråga som jag inte besvarat här?

Ifall du har en fråga som jag inte har besvarat här så är jag väldigt intresserad av att höra från dig. Kontakta mig gärna!