Varför det naturliga är viktigt

Naturligt har blivit ett ledord jag jobbar så mycket som möjligt efter. Naturliga omgivningar. Naturligt ljus. Ett naturligt och oposerat sätt att vara framför kameran.

Varför detta ständiga fokus på det naturliga? För då blir det mer sannolikt en bild som berättar något om vem du är. Om du känner dig hemma i miljön, med ljuset och får vara dig själv är det troligare att du slappnar av. En avancerad posering säger väldigt lite om någons personlighet, den säger snarare mer om personens förmåga att posera – vilket inte är syftet med min fotografering. Ett perfekt porträtt är för mig när du får agera som om kameran inte fanns där. Jag vill ha minst möjligt som distraherar från kommunikationen mellan oss. Detta är också en av anledningarna till att jag inte jobbar med ett flertal stora blixtar. Jag tycker också att bakgrunderna gärna ska berätta något om personerna jag porträtterar – eller om de vissa gånger inte gör det så ska de åtminstone vara sagolikt vackra.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.