Bröllopsfotografering vid Vindelälven. Bröllop i Vindeln.

Nina + Olof

Jag har tidigare förespråkat telefonfria vigslar i ett blogginlägg, vilket var inspirerat av Nina och Olofs planer om att genomföra just detta. De gjorde också exakt som de planerat, och det genomfördes verkligen snyggt. En eloge till Nina och Olof, som med ett enkelt och vänligt meddelande på sitt vigselprogram vågade uppmana sina gäster: Lägg gärna undan mobilen och njut av stunden. Jag tror både gästerna själva såväl som Nina och Olof uppskattade detta. Gästerna fick fokusera på att uppleva vigseln medan brudparet fick se deras ansikten. Och de som hade kliat i händerna efter att fota under vigseln fick åtminstone möjlighet att plocka fram sina telefoner utanför kapellet efter vigseln var slut.

Jag har sedan sex år tillbaka haft Vindelälven som granne och som den vackra utsikten från flera fönster i mitt hem. Det var därför speciellt och underbart att äntligen få chansen att fota ett brudpar längs “min älv”. I Vindeln forsar älven dessutom förbi på sitt mest dramatiska i naturreservatet Vindelforsarna. I detta promenadområde finns en stor variation av olika sorter landskap, vilket gör att det ägnar sig väl som fotoplats. Just variation är ett av mina ledord för bröllopsfotografering. Särskilt att variera mellan olika fotoplatser är en viktig ingrediens för en lyckad fotografering.

Vi vandrade på stigen längs forsarna, och hade redan fotat ganska länge. Vi hade alltså tagit en hel del bilder, men det fanns förstås mer utrymme på minneskorten och dessutom gott om tid på schemat. Då nämnde jag för Nina och Olof hur svårt det kan vara att veta när man har tagit tillräckligt med bilder. När är man klar egentligen?

Den här bilden (ovan) föreslog Olof att vi skulle ta medan vi höll på att prata om detta. Så vad jag tycker är intressant är hur andra kan börja se möjligheter genom att man själv lyfter frågor som man går och funderar på. En fotografering är i allra högsta grad ett samarbete. För mig är det viktigt att det blir ett bra samarbete vid varje bröllopsfotografering. Det kan uppstå när alla är öppna och ärliga med vad de tänker – och ännu bättre blir det när alla vågar föreslå saker. Precis så kändes det med Nina och Olof – att det skulle bli ett bra samarbete. Egentligen redan från första mejlkontakt.

Jag är tacksam att jag fick fotografera denna speciella dag i deras liv tillsammans.

Frisyr & makeup: Veronica på Hårizont City // Bukett, corsage & hårkam: Evelina på Marias blommor // Ringar: Story of love // Design av vigselprogram: Anna Göran Design // Präst: Maja Svedmark // Pianist/organist: Isa Brolin // Kapell: S:t Mikaels kapell // Fotoplatser: Vindelforsarna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.